Nemzetközi elismerést kapott a Masterplast sikertörténete


Az Európai Vállalkozáskutatási Fórum által odaítélt New European Champions díjat vehette át július 21-én Varsóban Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. egyik alapítója, a cég igazgatótanácsának elnöke. Az elismeréssel a sikeres nemzetközi terjeszkedést végrehajtó közép- és kelet-európai vállalkozók munkáját díjazták. Az Új Európai Bajnokok kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet azokra a közép- és kelet-európai vállalkozókra, […]

Az Európai Vállalkozáskutatási Fórum által odaítélt New European Champions díjat vehette át július 21-én Varsóban Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. egyik alapítója, a cég igazgatótanácsának elnöke.

Az elismeréssel a sikeres nemzetközi terjeszkedést végrehajtó közép- és kelet-európai vállalkozók munkáját díjazták.

Az Új Európai Bajnokok kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet azokra a közép- és kelet-európai vállalkozókra, akik innovatív cégfejlesztési módszereik révén a nemzetközi piacokon is életképes, az országhatárokon átnyúló társaságokat hoztak létre. Az Európai Vállalkozáskutatási Fórum által életre hívott projektben közreműködik a barcelonai IESE Business School és a varsói SGH (Warsaw School of Economics) is.

Tibor Dávid mellett több sikeres hazai vállalkozó is megkapta a díjat. Az elismerést elnyerők között szerepel Palásti József, a Fornetti alapítója, Bojár Gábor, a Graphisoft társalapítója, illetve Michael Simon és Anka Márton, a LogMein vezetői.

A díjazottakat rangos nemzetközi zsűri választotta ki a több mint száz jelölt közül, egy többlépcsős jelölési és kiválasztási folyamat során. Az idén összesen 27-en kapták meg az Új Európai Bajnokok elismerést. A díj rangját jól jelzi, hogy a július 21-i, varsói átadón a lengyel kormány képviselője és a varsói tőzsde elnöke is megjelent.

„Természetesen nagy megtiszteltetés számunkra ez az elismerés, és azt mutatja, hogy jó úton járunk” – mondta el Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. egyik alapítója és igazgatótanácsának elnöke. „Különösen nagy öröm, hogy az elmúlt másfél évtized során megszerzett vállalatépítési tapasztalataink egy része eljuthat az európai vállalkozók új generációjához is” – tette hozzá Tibor Dávid.

Az Új Európai Bajnokok projekt keretében a sikeres nemzetközi terjeszkedést végrehajtó közép- és kelet-európai cégeket bemutató esettanulmányok is versenyeztek egymással. A Masterplast Nyrt.-vel a budapesti Corvinus Egyetem PhD hallgatói foglalkoztak, akiknek a munkája szintén elismerést kapott a múlt csütörtöki varsói eseményen. Ez egyben azt is jelenti, hogy az esettanulmány és a Masterplast üzleti terjeszkedésének példája benne lesz a kezdeményezés keretében elkészült esettanulmányokat összegyűjtő tanulmánykötetben.

„ A Masterplast azért is lehet kitűnő példa az európai egyetemek hallgatói számára, mert a cég alapítói főiskolásként hozták létre a vállalatot.” –mutatott rá Sir Leszek Borysiewicz, a Cambridge-i Egyetem rektorhelyettese.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2023-es árbevétele 145,2 millió euró volt.