Új épületenergetikai programot indít a Masterplast


A Hungarocell Felújítási Program szeptember 9-én startol

2024 szeptember 4. Sárszentmihály. A Masterplast a hőszigetelőanyag-gyártók közül elsőként indít Hitelesített Energia Megtakarításon (HEM) alapuló, épületenergetikai programot a magyar piacon. A program lényege, hogy a homlokzati hőszigeteléssel elért energiamegtakarításért cserébe a vásárlók 50 százalékos kedvezménnyel, féláron juthatnak hozzá a felújításhoz szükséges Hungarocell hőszigetelő anyaghoz. A programhoz kapcsolódóan a vállalat hosszútávú megállapodást kötött az egyik nagy hazai EKR kötelezettel, ami alapján a társaság 2026 végéig több, mint 3 milliárd forint értékben értékesíthet HEM egységeket új partnerének. A Hungarocell Felújítási Programot a társaság országosan, a kereskedő partnerhálózatának bevonásával 2024 szeptember 9-én indítja el, amely a következő kétéves időszakban több, mint 10 milliárd forint árbevételt generálhat a Masterplast Csoport számára.

 

Homlokzati hőszigetelésre elsőként a Masterplast indít HEM alapú felújítási programot

 

A hazai hőszigetelőanyag-gyártók közül elsőként a Masterplast dolgozta ki egyedi kedvezményprogramját, amivel lehetőséget biztosít a fogyasztók számára az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) előnyeinek kihasználására. A Hungarocell Felújítási Program lényege, hogy a hőszigeteléssel elért Hitelesített Energia Megtakarítás (HEM) értékéből a fogyasztók is részesednek, a tudatos energiamegtakarítás tehát már a vásárláskor jelentős anyagi spórolással jár együtt. A Hungarocell Felújítási Program résztvevői a feltételek teljesülése esetén az otthonaik homlokzati hőszigeteléséhez szükséges Hungarocellt 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg, így a felújítók a hőszigetelőanyag felét gyakorlatilag ingyen kapják. A Masterplast, a Hungarocell Felújítási Program kialakításakor arra törekedett, hogy széles felhasználói kör számára legyen elérhető és egyszerűsített adminisztrációs folyamattal lehessen intézni. A program országos kiterjesztését a Masterplast kereskedő-partnerhálózatának bevonásával biztosítja a vásárlók számára. A 2024. szeptember 9-én startoló kedvezményprogram részleteit a társaság a https://felujitas.hungarocell.hu/ weboldalán mutatja be, ahol elindítható a regisztráció is.

 

Nagy sikernek tartom, hogy a hőszigetelőanyag-gyártók közül elsőként a Masterplast ajánl a lakosság számára homlokzati hőszigetelésre igénybe vehető, jelentős kedvezményt biztosító felújítási programot a magyar piacon. A Hungarocell Felújítási Programban kínált 50 százalékos kedvezmény fedezetét nyújtó HEM-ek értékesítésének háttere nagy keretösszeg mellett, hosszútávon biztosított, ezért a felújítási programunk a következő két évben jelentősen támogatja majd a versenyképességünket és hozzájárul a piaci részesedés, az árbevétel, és az eredményesség növeléséhez is.” -hangsúlyozta Tibor Dávid a Masterplast Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

 

Háttérinformáció az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) és Hitelesített Energia Megtakarítás (HEM) lényegéről

Magyarország a Nemzeti Energia- és Klímatervben célul tűzte ki, hogy végsőenergia-felhasználása 2030-ban ne haladja meg a 2005-ös 785 PJ értéket. Ehhez a 2021-től 2030 végéig tartó időszakban évi 0,8%-os energiamegtakarítást és – a teljes időszakot lefedő élettartamú szakpolitikai intézkedéseket feltételezve – évi 7 PJ új megtakarítás szükséges. A 2014-2020-as időszakban bevezetett energiahatékonysági programok és intézkedések évente mintegy 3-4 PJ végsőenergia-megtakarítást eredményeztek, így a 2021-től kezdődő időszakban a jelenlegi megtakarítások mintegy duplájára van szükség. Ezért 2021. január 1-jétől egy új szakpolitikai eszköz, az energiahatékonysági irányelv szerinti ún. Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) bevezetése kezdődött meg.

 

Az EKR célja, hogy az energiakereskedők bevonásával támogassa azon felhasználókat, akik energiahatékonysági beruházások megvalósításával hozzájárulnak hazánk energiafogyasztásának csökkentéséhez. A felhasználók által elért energiamegtakarításokat auditor szervezetek ellenőrzik és tanúsítják, majd ezek az ún. Hitelesített Energia Megtakarítások (HEM-ek) vagyoni értékű jogként értékesíthetővé válnak az energiakereskedők számára. Ezen keresztül pedig a felhasználók jelentős mértékű pénzügyi forrást kaphatnak a beruházások megvalósításához. Az EKR-HEM rendszer tehát kiváló alapokat teremt, hogy a lakossági és közületi felhasználók számára is ösztönző, energiahatékonysági korszerűsítéseket támogató programok jöjjenek létre.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2023-es árbevétele 145,2 millió euró volt.